Vilket år!! Jag är så tacksam!

Taaaaack till alla som kommit till koncerter, som har backat upp som har lyssnat, som har spelat med mig, som har arbejdet med mine CD;r, som har trott på projekter, som har trott på mig också när jag inte gör det…. TACK! Det betyder allt att ni är där allihop- dem jag känner och också er jag ännu inte känner. Och kom fram till koncerterna- prata , fråga om Edith, kom med förslag eller ett recept på en kaka 😉 Jag älskar när vi ses!

Det var året då det 3:e album i trilogin ” Anna Kruse sjunger Edith Södergran ” kom ut i världen:

          

HIMLENS RAND – som i skrivande stund fått fantastiska rosor i tex GAFFA. Och den lilla ” Till fots…” Ep´n med sånger från hela bandet till dikten ” Till fots fick jag gå genom solsystemet”. Nästa koncert med Edithband är på Paradise JAZZ 11 april! Och nästa duo koncert är den 16 januari – Nicholas Kingo och jag spelar en massa svensk Jazz på den Svenska Ambassade i Kbh. Här kan du köpa biljett till Torparna:

 Alltid en fornøjelse at spille med Nicholas!! Vi spillede også en hele uge ” Spil Dansk” skønt projekt hvor man kører rundt i hele landet og synger sammen med hele skoler. det gör vi også i 2018!!

Det var också året då jag inledde ett samarbejde med den vackra och enormt duktiga själen Stina Ekblad. Ett samarbete som betyder enormt mycket för mig. 2 koncerter och medverkan på albumet men en ljus framtid.

        Så stolt är jag över att Stina har lust att vara med i projektet!

En annan stor dröm som blev förverkligad detta år är Edith Södergran musiken med storband. “The Pagsberg Bigband and the vocals” gick med hud och hår in i projektet där 10 av mina Edith kompositioner blivit arrade av Nordens bästa arrangörer. ” Nordisk Bigband poesi” heter LIVE udgivelsen. Till våren skal jag till Mjölby Storband och spela musiken med dem!

         

Det er året då alla projekt jag drömde om lyckades- LMS projektet ” Vi finder på” som är en lek varje gång vi har koncerter i skolorna – jag och Kirsten Juul Seidenfaden har det bare mega sjovt sammen 😉 I foråret spiller vi i DR byen och till hösten har vi igen en massa LMS koncerter!

   Och så har vi Norden Rundt – där vi snart har varit Norden rundt på riktigt- min dröm om att få spela teater gik i uppfyllelse tack vare Helena Berglund och Kompagni Kalas också fantastiskt kul. I vår spelar vi för en massa i Flensburg for danska och tyska minoriteter.

Birgitta Holts fina musik skal förhoppningsvis inspelas snart. Vi hade en praktfull koncert på vattnet i somras – Ulla Winblads kapell! Vacker och kul musik.

          

Møn Sessions får jag inte glömma ett super fint projekt jag fick lov att vara med i som ” Miss November” kan ses här: MØN SESSION

Nu ser jag fram emot 2018 och allt ska göras lite annorlunda. Mindre vilja och på ett annat vis än jag är van vid- vet inte helt hur ännu, men bra det blir det!

KH och en massa av allt – Anna