Gode råd

NÅR DU BESTILLER MUSIK TIL DIN FEST

MUSIK skaber god stemning og en god fest

Der er mange ting at overveje, når man skal vælge musik til en fest.

Her er lidt hjælp til dig, så du får truffet de rigtige valg.

Du er velkommen til at kontakte Anna og få hjælp med at vælge musik til festen:

[email protected]

Måske kan Anna selv hjælpe dig, ellers har hun mange kontakter til musikere der passer til dine ønsker.

Katrine Nyborg, fuldmægtig, Arbejdsmarkedsstyrelsen

“Sjældent har jeg oplevet et band, der i den grad formår at holde gang i festen og dansefødderne! Den ene dans tager den næste – og det eneste problem er de ømme fødder dagen efter …”

Lone og Villads Meier Ringsted

“Alle vore gæster 28 gæster fra 16 år til 83 år havde en uforglemmelig aften med bløde og behagelige rytmer, og en vokal så frisk og inspirerende at samtlige efterfølgende har udtrykt deres uforbeholdne begejstring for Jeres Anna Kruse Bossa Trio. Smukt, inciterende og en perfekt baggrund for denne for os meget vigtige fest for vores nærmeste familie og bedste venner. 1000 tak for Jeres indsats og med håbet om, at I kommer til at glæde mange andre med Jeres trios unikke stil og udtryk.”

Hvad skal musikken bruges til?

Skal det være dæmpet baggrundsmusik?

Når gæsterne samles

Når gæsterne samles, er det vidunderligt at have blød musik til receptionen eller jazzmusik til at sætte festen i gang. Gamle venner skal mødes igen og nye venner knytter bånd. Live musik gør, at der er et naturlig samlingspunkt og noget at vende blikket mod, når small talken ebber ud.

Her passer det godt med en Jazztrio med eller uden sang. Det kan også være Anna der synger duo med blandede viser som alle kender og kan nynne med til mellem skålene. En strygerkvartet er også et godt bud.

Tit er det budgettet der afgør, hvor stort et orkester der skal spille til festen. Nogle bands der spiller til fester kan udvide eller begrænse sin besætning så budgettet passer – så spørg efter hvordan det kan løses.

Skal der være fuldt knald på dansegulvet?

Hvem kommer?

Hvis dine gæster har samme alder er det lidt nemmere at vælge musik.

Men hvis det er bryllup kan både alder og smag være meget forskelligt.

  • Hvilken ”type” er dine gæster?
  • Kender du deres musiksmag
  • Hvem af gæsterne vil mon danse?

Det er vigtig at gøre sig klart om man ønsker musikken skal ramme alle – skal Mormor danse med til noget musik, eller er det kun er vigtig at vennerne har det sjovt og danser til musikken der fylder dansegulvet?

Hvordan er lokalet indrettet?

Det betyder meget hvor fx døre og udgange er, så bandet står der hvor menneskerne er og kommer forbi.

Skal man kunne snakke og danse samtidig?

Man kan have to lokaler – et hvor baren er og hvor musikken spiller, og et sted hvor man kan sidde ned og nyde sin drink. Man kan også spørge musikerne om de kan starte med at spille et stille sæt- f.eks. mens kaffen bliver serveret, og så skrue op for energi og dansbarheden undervejs.

Hvordan får du flest ud på dansegulvet?

Det er ALTID et hit hvis værterne gør meget ud af livemusikken, byder op, præsenterer bandet og danser meget. Er det et bryllup, er det smart at bede musikerne om at spille musikken til bryllupsvalsen ( husk at den skal spillers før kl. 00.00 <3 ).

Så står alle festens deltagere på dansegulvet og kan ”fanges ind” til en første dans.

Ida Olsson

“Tack, för din fina sång och underbara närvaro på vårat bröllop. Vi njöt verkligen av din varma röst!”

Joakim och Lena

”Tusen tusen tack för din vackra sång till vårt bröllop. Vi är så himla tacksamma att du ville göra vårt bröllop så mycket finare med en så vacker sång.

Vi är super nöjda. Vi är lite ledsna för att vi endast har minnet kvar från sången, och ångrar att vi inte filmade, så vi hade haft och kunde lyssna på fler gånger.”

Christian

“Hej Anna, tusind tak for din sang I kirken. Det var helt fantastisk. Perfekt ift det vi havde ønsket og det betød meget ?. Ja jag glemte CDerne og både jeg, min mor, og søster vil meget gerne have en kopi. Du må meget gerne sende dem alle til mig.”

Vil du byde dine gæster på et minde for livet?

– en lille koncert tæt på musikerne

Nogen vælger at give deres gæster en musikoplevelse som tak for at de kom og er med til at fejre begivenheden. En stuekoncert hjemme inde i din egen stue eller en intimkoncert ude under parasollen i sommerhuset. Det giver et minde for livet.

Du kan ønske nogle sange af dem der spiller eller lade dig overaske af den musik de byder ind med, når du fortalt lidt om gæsterne og lejligheden der fejres.

Anna har mange mulige koncertforslag: Svenske Viser, Nordiske viser, Edith Södergran musik, Jazzkoncert, Jazz og Bossa koncert, Svenskjazz koncert eller en blanding af det hele.

Sanne

”Jeg er så utrolig taknemmelig over at du sang den Martin Stenmark sang på en så personlig måde i kirken ved vores bryllup den 31 maj. Den sang blev virkelig vores og din udgave er noget af det smukkeste jeg har hørt.”

Camilla

“Jeg vil sige mange tak for dine sange ifm. vores bryllup. Det er et dejligt minde, og vi har også fået nogle billeder af dig og din mand ”in action”.

Tomas blev meget rørt – særligt af sangen med Lisa Nilsson – som jo siger det hele J

Vi har også nydt din cd med skøn musik. Tak for dem.”

Er dine gæster nogle der skal aktiveres?

Fællessang til fest og firma arrangementer

Uanset om det er en rund fødselsdag eller om det er dåb, konfirmation, bryllup, jubilæum eller gensynsfest, så bliver festen altid sjovere og mere mindeværdig med en fællessang.

Anna mestrer alle genrer og kender helt sikkert en melodi, dine gæster også kan synge med på.

Sange kan med humor og nærvær styrke det, I er samlet om.

Anna kan lede fællessangen fra sit klaver, men hun kan også udfordre jer med stemmesang og støvledans… (hvis du ikke ved hvad støvle dans er – ring 26742356 😉

Repertoire

Du kan i fællesskab med Anna skræddersy præcis det repertoire der passer til dig, dine gæster og din fest.

Uanset om du gerne vil have dine kolleger til at synge fællessang til julefrokosten, om du gerne vil have baggrundsjazz under bryllupsmiddagen, om guldbryllupsparret skal vækkes med morgensang, om du vil forkæle dine fødselsdagsgæster med svenske viser, eller om du har en anden særlig anledning der fortjener musik og sang.

Du kan bede om en repertoire-liste hos det orkester der skal spille. Spørge også om de kender melodien til ”Tante Bentes lejlighedssang” og har lyst at spille til.

Det sker tit at tidsplanen skrider til fester. Der er altid mange flere der byder ind med en tale, eller maden trækker ud. Aftal hvor længe musikerne de skal spille, og hvad det vil koste, hvis de skal spille lidt længere.

Anna kan hjælpe dig med at vælge musik til netop din fest.

Musik til bryllup

i kirken eller til festen
Sang til brylluppet i kirken

At få en sanger til at synge en sang i kirken er en smuk måde at få det store øjeblik til at vare lidt længere, så I når at være helt til stede og mærke følelsen af at have sagt ja til hinanden.

Anna synger, lige efter I har sagt ja. Og i god tid inden kirkeklokkerne ringer, hjælper hun meget gerne med at finde ud af, hvilken sang der passer til jer.

Måske har I en fælles sang? Måske skal det være en overraskelse?

I skal overveje, om den sang I elsker kan fungere akustisk – bare med sang og klaver. I skal finde ud af, om der er klaver i kirken eller om sangeren kan komme ind i kirken inden vielsen og stille et klaver op.

I skal beslutte, om der skal synges en eller to sange. Og så skal I også overveje med jer selv, om I har lyst til at få lidt våde kinder – det sker nemlig meget tit at de store ord og følelser, det højtidelige kirkerum og den særlige kærlighedssang får et par tårer frem.

Sang til bryllupsfesten

Den længe ventede dag, den eneste ene, den store kærlighed og den smukkeste fest bliver ekstra skøn og mindeværdig med levende musik og sang. Sammen med Anna kan I finde ud af, hvilke sange der passer bedst til jeres bryllupsfest.

Skal det være søde, romantiske, stille kærlighedssange, skal det være sjove viser eller skal det være rock’n roll, højt hår og gang i dansegulvet?

Uanset hvilken musik I bedst kan lide, findes der gode kærlighedssange til både brylluppet, kobberbrylluppet, sølvbrylluppet og guldbrylluppet. Anna har et kæmpe repertoire og kan helt sikkert hjælpe jer med at finde jeres bryllupssang.

Sange til brylluppet kan både synges udendørs og indendørs, det kan være med harmonika-akkompagnement eller Anna kan komme alene med sin ukulele. Man kan have solosang i kirken eller til festen eller begge steder, f.eks. som en overraskelse eller som en del af din tale, hvis du ikke selv kan lide at synge foran alle gæsterne.

Sang til svensk kirkebryllup

Anna Kruse spiller Ukulele til bryllup

Sang til barnedåb

Gør dåben festlig og personlig med en stærk, varm stemme. Anna kan hjælpe med at vælge hvilken sang der passer bedst til netop jeres familie og gør dåben og festen til noget helt særligt.

Man kan sagtens vælge at synge en sang i kirken der ikke er en salme, men f.eks. en børnesang eller en kærlighedssang der byder det lille barn velkommen i jeres familie.

Sang til begravelse

Det sidste farvel bliver smukt og stemningsfuldt, når en stærk stemme fylder kirken med fine toner. Det er smukt og ærefuldt at lade sorgen få plads og rum ved at lade en sang åbne op og give stemme til varme, kærlighed og håb.

Anna kan hjælpe med at vælge, hvilken sang der passer bedst til jeres afsked og medvirker til at ceremonien i kirken eller kapellet bliver kærlig, poetisk og nærværende.

Har du brug for hjælp til en tale eller en sang så kan Merete fra festsangetaler.dk hjæpe dig.

Kontakt / book

 

Her kan du også kontakte mig hvis det drejer sig om Teambuilding, Stemmeundervisning eller Speak opgaver. Læs mere her

 

Ring til mig på 26 74 23 56, mail eller brug formularen
Anna Kruse