OPSANG

Fællessang om naturen
 

 

 

 

 

 

 

OPSANG: Fællessange i naturen

Dette fællessangsprogram er en kærlig opsang om at passe på vores blågrønne planet! Kun få procent af Danmark er vild natur, hvor dyr og planter kan få lov til at vokse uden menneskers indblanding.

Det kan virke underlig men i økosystemet er der brug for myren selvom den bider og myggen selvom den stikker.

Vi synger naturen ind i klasseværelset med både gamle og nye sange om havet, himlen, sneglen og alt derimellem. Gennem quiz, lege og bevægelse fordyber vi os i tekster og arter. “Er du dus med himlen fugle?” giver os mulighed for at lære en masse fugle arter og om lidt kronhjorten.

Hvor mange øer er der egentlig i Danmark? Det finder vi ud af når vi synger ”Godmorgen Lille Land”. Vi lærer om stemme træning gennem at låne billeder fra naturen fx en gorillas krop, træernes rødder og at dufte til din yndlingsblomst.

Alt i børnehøjde!

Glæden og fællesskabet er i centrum når vi synger sammen. Lyden af mange næb bliver til et og vi får samme puls. Børnene oplever, at der er plads til alle i det musikalske fællesskab.

OPSANG - fællessangskoncerter i gården med Anna Kruse og Sara Futtrup

Anna Kruse og Sara Futtrup

Opsang i naturen - Anna og Sara-1

Opsang i naturen - Anna og Sara-1

Opsang i naturen - Anna og Sara-1Anna Kruse og Sara Futtrup

OPSANG 2023

Foråret 2023 har TRYGFONDEN igen støttet OPSANGS arbejde med at sprede sangglæde hos beboerne på Sjællands plejehjem. 

Et plejehjem per kommune har fået besøg af os. Vii niver os i armen når vi kører hjem fra en dags arbejde – Vi har verdens bedste arbejde!

Opsang 2023

Tusind tak for et rigtig godt forløb med sang og læring. Det var en fornøjelse at opleve smukke stemmer og dejlig musik til, som tryllebandt eleverne og gav rytme i fødderne hos mange af dem, og som ikke kunne lade være med at vippe med. Det var skønt med vekselvirkning af både sang, quiz og vejrtrækningsøvelser, som var både sjove og finurlige og som fik aktiveret eleverne på en rigtig god og inddragende måde. Eleverne fik også kendskab til mange fine danske sange om naturen og det danske land. Det var en fornøjelse at høre eleverne synge med på jeres fine udvalg af sange og så flot akkompagneret af jer.

Ditte Rønn

Lærer, Guldbergs Skole

OPSANG - Fællessange om naturen

Jeg vil helt klart anbefale Opsang. Vi havde fornøjelsen af, at have Sara og Anna på besøg på vores skole. Det var et virkelig hyggeligt og sjovt koncept for børnene. De var vilde med, at det var fællessang, og vi har efterfølgende sunget sangene en del gange i klassen. Det var et fedt koncept, hvor fællessang, læring om naturen, quiz og god underholdning med sang og instrumenter dannede rammen om en hyggelig time midt i en travl skoledag. Jeg har efterfølgende kun hørt positive kommentarer fra eleverne, og vi vil meget gerne have besøg af Opsang en anden god gang igen.

Stephanie Kolmos

Lærer, Blågårds Skole

Hvorfor fællessang og natur?

Arterne forsvinder med lynets -vi står i en biodiversitets-krise. Vi ønsker pirrer børns læring og nysgerrighed om naturen.

I den danske sangskat er der en stor naturforståelse, den er fuld af sange, som poetisk ser naturens landskaber og bevægelser. Nogle gange med en spejling ind i den menneskelige sjæl – vi ER natur!

Årstidssange, musik og poesi er med til at forbinde os sanseligt til naturen igen.

Sangerne og musikerne Anna Kruse og Sara Futtrup er værter, synger for og akkompagnerer på klaveret.

Vi overholder alle covid19 forholdsregler og afstandskrav ved sang.

www.annakruse.dk // www.sarafuttrup.com

BAGOM Enghave Plads

”Quiz-time var rigtig sjovt og det var også skørt at lære, at en bi kan danse. Jeg lærte meget om naturen f.eks. at kronhjorte parrer sig om efteråret”

” Det var dejligt at kunne få lov til at synge igen ”

” De sang virkelig, virkelig godt. Det var sjovt med quiz-time og vejrtrækningsøvelserne, hvor man skulle være en bodybuilder der plukkede blomster”

”Det var mega dejligt at synge igen og så synes jeg at det var sjovt”

”Sangene var sjove, især ”Sur, sur, sur”

” Det var nogle rigtig gode sange vi sang”

Elevernes kommentarer

Kontakt / book

 

Her kan du også kontakte mig hvis det drejer sig om Teambuilding, Stemmeundervisning eller Speak opgaver. Læs mere her

 

Ring til mig på 26 74 23 56, mail eller brug formularen
Anna Kruse